Plaza Eylemlerinin İlki Yapıldı PDF Yazdır e-Posta
Çarşamba, 03 Aralık 2008 15:38
Bilişim sektörü çalışanlarının, kriz bahanesiyle işkolunda yaşanan işten çıkartmalara karşı 'Her Çarşamba Plaza Eylemlerine' sloganıyla düzenlediği eylemlerden ilki 3 Aralık Çarşamba günü Yapı Kredi Plaza önünde gerçekleşti.

 

Eylemde Tez koop-iş "IBM'de Sendikal Haklara Saygı İstiyoruz" ve TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu "Güvenli Bir Gelecek İçin Sendika Mücadelesinin Yanındayız!" ifadelerinin yer aldığı pankartlarla katıldı. Elli kişinin katılımıyla gerçekleşen eylemin vurgusu sendikal mücadele üzerine yoğunaştı. Sendika mücadelesi veren IBM işçilerinin yalnız olmadığı, işten çıkarılan üç sendika temsilcisinin işe geri alınması talebi dövizlere ve sloganlara taşındı.

Tez-Koop İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Sinan Kahraman ve İKK sekreteri Tores Dinçöz'ün açıklamalarından sonra, IBM tarafından işten çıkarılan sendika temsilcileri Nedim Akay ve Elvan Demircioğlu kısa birer konuşma yaptı. Akay, eylemin sadece işten çıkartılan kendileri için değil, krizden etkilenen tüm beyaz yakalılar, işten atılanlar, güvencesiz çalışma koşullarına mahkum edilenler için olduğunu ve bu amaçla gerçekleştirdikleri plaza eylemlerini önümüzdeki haftalarda da sürdüreceklerini belirtti. Tez-Koop İş sendikası da her Çarşamba eylemlerin aktif katılımcısı ve düzenleyicisi arasında yer alacaklarını duyurdu.

politeknik.org.tr

 

 

İlişkili Haberler

 
 
 

Bilişim Dosyası

Bilişim Teknolojileri, topluma eşit ve özgür bir dünya için yeni olanaklar sunduğu gibi, var olan toplumsal eşitsizlikleri daha da derinleştirme ve daha baskıcı toplumsal sistemler kurma yönünde bir potansiyele de sahip.

Özgür Yazılım Hareketi üretimde özgürlük, tüketimde eşitlik temelinde farklı bir yazılım kültürü yarattı. Kullanıcı özgürlüğünü tehdit eden her alanda alternatif politikalar üretti. Örgütlediği kampanyalarla bilişim tekellerinin ve hükumetlerin üzerinde bir kamuoyu baskısı oluşturdu. Başta yazılım geliştiriciler olmak üzere toplumun Bilişim Teknolojilerini gelişiminde söz hakkında sahip olmasının yolunu açtı.

Politeknik'in Bilişim Dosyası da bu doğrultuda şekillenecek. Bilişim Dünyası'ndaki gelişmeleri üretim özgürlüğü, tüketim eşitliği ve iletişim hakkı temelinde ele alacağız. Bunun yanında Bilişim Dosyası'nda, bilişim çalışanlarının sorunlarına ve örgütlenme deneyimlerine yer vereceğiz.

 

Katkılarınızı bekliyoruz...

Etkinlik Takvimi

Kimler Çevrimiçi

Şuanda 28 konuk çevrimiçi