Avustralya'da Mühendisler Greve Hazırlanıyor PDF Yazdır e-Posta
Cumartesi, 21 Haziran 2008 11:27

Avustralya havayolları şirketi Qantas'daki mühendisler 23-26 Haziran tarihlerinde, ücret artışı için dört günlük dönüşümlü greve hazırlanıyorlar. Ülkedeki havayolu ulaşımını aksatması beklenen grevi, Avustralya Lisanslı ;Uçak Mühendisleri Birliği (ALAEA) organize ediyor.

Yağmur Adam filminde "Qantas hiç kaza yapmadı" repliği ile dikkati çeken şirket, jet uçakları döneminde ölümlü kaza yapmamasıyla tanınıyor. Bu imajda, önemli payı olan bakım mühendisleri, ücret artışı talepleri ile Mayıs ayında 2 günlük grev yapmışlar ve ulaşımın aksamasına neden olmuşlardı.

Mühendisler, önümüzdeki hafta başından itibaren yine dört saatlik iş bırakmalar şeklinde dönüşümlü greve gidecekler. Mühendislerin örgütlü olduğu birlik, 1500 mühendis için yüzde 5 ücret artışı isterken, şirket ancak yüzde 3 artış verebileceğini ifade ediyor. Birlik'in ulusal sekreteri Steve Purvinas, şirketle yaptıkları 40. görüşmeden de sonuç alınamadığını, grevlerin haftalarca sürebileceğini belirtti. 

Mühendislerin seri grevleri Qantas şirketinin hisselerini, yılın en düşük seviyesine indirdi.

 

Politeknik.org.tr

 

 
 
 
 

TMMOB Genel Kuruluna Giderken

TMMOB 42. Olağan Genel Kurul'u 31 Mayıs-3 Haziran 2012 tarihlerinde toplanıyor.

 

Dosyamızda TMMOB, Oda ve Şube Genel Kurul süreçlerine ilişkin haber, yorum, belge ve değerlendirmeleri bulabilirsiniz. 

Etkinlik Takvimi

Kimler Çevrimiçi

Şuanda 24 konuk çevrimiçi