“Kırılmalar: Yakalar ve Renkleri” Broşürler Dizisinin Yeni Çalışmaları Yayınlandı PDF Yazdır e-Posta
Perşembe, 03 Mart 2011 01:03

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Ankara Şubesi tarafından mühendisliğin günümüzdeki sınıfsal kimliğini analiz etmek amaçlı çıkardığı broşürler dizisinin 2. ve 3. broşürü yayınlandı.
 

“Kırılmalar: Yakalar ve Renkleri” başlığı altında İMO Ankara Şubesi tarafından yayınlanan broşürler dizisinin ikinci ve üçüncü bölümü yayınlandı. Farklı ülkelerdeki bilimsel çalışmaları inceleme fırsatı sunmayı hedefleyen broşürler dizisinin bu iki sayısında  Roli Varma’nın “Bilim İnsanları Proleterleştiriyor mu?” ve Val Bullis’in “Sınıf Yapısı ve Politik İdeolojileri” makalelerinin türkçe çevrileri yer alıyor.

Dizinin ilk çalışması Kasım ayında basılan Charles Derber imzalı “Profesyonelleri Yönetmek: İdeolojik Proleterleşme ve Post-endüstriyel İşgücü” başlıklı makalenin türkçe çevirisiydi.
 
Broşür dizisinin ikinci ve üçüncü makalesine aşağıdaki linklerden ulaşılabilir:

“Bilim İnsanları Proleterleştiriyor mu?” - Roli Varma

“Sınıf Yapısı ve Politik İdeolojileri” - Val Bullis

 

Bu içeriği paylaşın

 
 
 

TMMOB Genel Kuruluna Giderken

TMMOB 42. Olağan Genel Kurul'u 31 Mayıs-3 Haziran 2012 tarihlerinde toplanıyor.

 

Dosyamızda TMMOB, Oda ve Şube Genel Kurul süreçlerine ilişkin haber, yorum, belge ve değerlendirmeleri bulabilirsiniz. 

Etkinlik Takvimi

Kimler Çevrimiçi

Şuanda 28 konuk çevrimiçi